O Nama

Gastro Branimir je brand koji djeluje pod firmom Eko Nomad d.o.o. U ekipi nas je troje: Tina, Tin i Branimir. Svojim predanim i odgovornim radom nastojimo biti najbolji mogući partner našim klijentima i dobavljačima.

Osluškujemo potrebe tržišta te prema tim potrebama organiziramo nabavu, proizvodnju i distribuciju, prvenstveno mesa i mesnih proizvoda, a prema potrebi i ostalih proizvoda hrvatskog sela. Surađujemo sa brojnim poljoprivrednim gospodarstvima iz cijele Hrvatske i na taj način povezujemo najbolje hrvatske restorane i domaće proizvođače hrane. Tako u našoj ponudi domaćih proizvoda možete naći jaja i meso peradi, meso i proizvode od banijske šare, mangalice, turopoljske i crne slavonske svinje, eko teletinu i junetinu, domaće sireve, itd.

Međutim, iako smo početni koncept brenda zamislili isključivo kroz rad sa domaćim proizvođačima, ubrzo smo saznali da je jedan od najvećih problema naših restoratera nedostatak kvalitetnog mesa za steak, a za kojim potražnja raste iz dana u dan.

Najteža situacija je ljeti, kada zbog povećane potražnje restorana sa mora, prvenstveno kontinentalni restorani, ali i oni sa obale, često ostanu bez mesa.

Dali smo si u zadatak da riješimo i taj problem. Nakon godinu dana traženja i informiranja došli smo do španjolske firme Txogitxu (San Sebastian, Baskija) koja je imala odgovor na sve naše zahtjeve.

Što drugi kažu o nama

Naši Partneri

TXOGITXU - Ambasadori baskijske tradicionalne gastronomije

Kada promoviramo tradicionalne gurmanske proizvode, promoviramo budućnost poljoprivrednika, proizvođača, njihovih proizvoda i kultura iz kojih potječu.

Bogatstvo leži u jednostavnoj činjenici da kušajući i cijeneći ove proizvode otkrivajte ne samo njihov okus, već i gastronomsko naslijeđe, što nam može reći više i o vlastitom identitetu.

U potrazi za vlastitom definicijom izvrsnosti, blagoslovljeni smo što smo se ukrstili s Imanol Jacom iz Txogitxua koji nas je uveo u rigorozni baskijski postupak odabira najboljeg mesa.

Imanol Jaca voli dobro meso koje je, prema baskijskoj kulinarskoj tradiciji, crveno meso stare, debele krave.

Više filozof nego trgovac, naš selektor mesa sa sjedištem u San Sebastianu, stvara malu revoluciju, odabirući meso starijeg i debelog goveda koja su živjela na selu i koja su se prirodno hranila, a razlikuju se od stoke koja se uzgaja samo u svrhu brzog klanja za meso...

Svaki tjedan Imanol obiđe na desetke malih proizvođača na sjeveru Španjolske i Portugala. Najviše proizvođača je iz pokrajine Galicija i ta govedina prodaje se pod nazivom »Premium galician beef« ili »Premium Vaca Gallega« .

Još prije dvadesetak godina Imanol je oformio grupu znalaca koji za njega pretražuju seoska domaćinstva diljem centralne Europe. Nakon što pronađu određeni broj goveda Imanol osobno odlazi tamo i radi selekciju. To su goveda pod nazivom »Txogitxu selection CE« .

Kad stoka zadovolji kriterije, tipične za baskijsku tradiciju roštiljanja, dobiva pečat 'govedina baskijske kulture' i nudi se najboljim kuhinjama u Europi.